معرفی زبان انگلیسی :: بازار کار زبان

ساخت وبلاگ

آیا این مقاله مفید بود؟

معرفی زبان انگلیسی :: بازار کار زبان در مصاحبه با اقای کاوه بلوری ( مترجم و استاد دانشگاه تهران)

معرفی زبان انگلیسی:: بازار کار زبانبه استادبانک خوش آمدید. در این مطلب و در مصاحبه با آقای کاوه بلوری ( مترجم و استاد دانشگاه تهران) به معرفی زبان انگلیسی، بازار کار زبان ، بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی ، رشته زبان و ادبیات انگلیسی و  همچنین  به بازار کار رشته زبان انگلیسی میپردازیم.

مقدمه مصاحبه:

رشته ی زبان انگلیسی از جمله رشته هایی است که همیشه و در همه ی مراحل در زندگی افراد کاربرد دارد. به همین خاطر داشتن اطلاعات  کافی درخصوص بازار کار زبان یا دیگر گرایش های آن تاثیر بسزایی در آینده فرد میگذارد.

به همین رو ما در طی ترتیب مصاحبه ای با دکتر بلوری ( مترجم و استاد دانشگاه تهران)، قصد داریم تا ذهن دانش آموزان را برای معرفی زبان انگلیسی آماده کنیم. در ادامه ی این مصاحبه نیز خواهیم خواند:

  • کدام گرایش زبان انگلیسی بهتر است؟
  • دروس رشته زبان انگلیسی چه چیزهایی هستند؟
  • کدام دانشگاه رشته زبان انگلیسی بدون کنکور را ارائه میدهد؟
  • کتاب های رشته مترجمی زبان انگلیسی کدام ها هستند؟

1- لطفا خودتون رو به طورکامل معرفی کنید و از نحوه ی آشناییتون با رشته زبان انگلیسی به ما بگید.

سلام من کاوه بلوری، دکتری مترجمی زبان انگلیسی، استاد دانشگاه تهران و مترجم آزاد هستم.نحوه آشنایی من با رشته زبان انگلیسی به دوران کودکی و به موقعی که در کانون زبان، زبان آموز بودم بر میگرده. همین در تماس بودن با زبان انگلیسی از بچگی باعث شد تا این رشته رو در دوره ی کارشناسی و کارشناسی ارشد در  دانشگاه های علوم تحقیقات و آزاد واحد کرج قبول بشم و در مقطع دکتری هم در دانشگاه علامه طباطبایی به تحصیل در این رشته بپردازم.

 معرفی زبان انگلیسی- بازار کار زبان- بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی- رشته زبان و ادبیات انگلیسی - بازار کار رشته زبان انگلیسی

2- لطفا زیرشاخه ها و گرایش زبان انگلیسی و بازار کار زبان رو به ما معرفی کنید.

گرایش زبان انگلیسی و بازار کار زبان در مقطع کارشناسی شامل دو زیر شاخه رشته زبان و ادبیات انگلیسی و رشته مترجمی زبان انگلیسی میشه. و در مقاطع دکترا و ارشد هم گرایش زبان انگلیسی هم اون رو به چهار زیر شاخه ی آموزش، مترجمی، ادبیات و زبان شناسی تقسیم بندی میکنن.

معرفی زبان انگلیسی: رشته مترجمی زبان انگلیسی:

معرفی زبان انگلیسی و رشته مترجمی زبان انگلیسی : این گرایش در  دوره ی لیسانس تمرکز بیشتری به ترجمه عملی داره و در دوره ی ارشد تمرکز دروس رشته زبان انگلیسی به سمت نظریه های ترجمه و اصول تئوری ترجمه میره.  در دوره ی لیسانس مترجمی، واحد های ترجمه ای مانند ترجمه ی سیاسی، اقتصادی و مطبوعاتی و شفاهی با بچه ها کار میشه.

معرفی زبان انگلیسی : رشته زبان و ادبیات انگلیسی:

معرفی زبان انگلیسی و رشته زبان و ادبیات انگلیسی: در واقع کسی که این گرایش رو انتخاب میکنه از همون اول با ادبیات انگلیسی سر و کار داره. البته که در دوره ی کارشناسی دانشجویان رشته ی ادبیات تعدادی واحد مربوط به ترجمه هم دارن. ولی در دوره ی کارشناسی ارشد و دکتری به طور  تخصصی در زمینه ی ادبیات انگلیسی و جهان صحبت میشه.

معرفی زبان انگلیسی: رشته آموزش زبان انگلیسی:

 معرفی زبان انگلیسی و رشته آموزش زبان انگلیسی: تنها بعضی از دانشگاه ها  گرایش آموزش زبان انگلیسی رو در مقطع کارشناسی ارائه میدن. ولی بیشتر دانشگاه ها این گرایش رو در مقاطع بالاتر مثل ارشد و دکتری دارند. دراین رشته به نظریه های آموزش زبان میپردازن که شامل مباحث روانشناسی و زبانشناسی هم میشه.

3- بهترین دانشگاه برای رشته آموزش زبان انگلیسی، ادبیات و مترجمی کدوم هست؟

در گرایش های مختلف، دانشگاه های متفاوتی پیشرو هستن.

  • بهترین دانشگاه برای رشته آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه های شهید بهشتی ، تهران و خوارزمی هستن. دانشگاه خاتم که به تازگی شروع به فعالیت در حوزه های زبان کرده؛ دانشگاه خوبی هست.
  • برای رشته مترجمی زبان، دانشگاه علامه طباطبایی حرف اول رو بخاطر حضور گسترده ی اساتید حرفه ای در این گرایش میزنه. دانشگاه خاتم هم چون اکثرا اساتید علامه در اون فعالیت دارن، دانشگاه خوبی در زمینه رشته مترجمی زبان هست. دانشگاه های مشهد و اصفهان هم به صورت تخصصی در زمینه ی ترجمه فعالیت دارن و دانشگاه های خوبی برای این رشته هستن.
  • رشته زبان انگلیسی دانشگاه تهران و شهید یهشتی در حوزه ی ادبیات بسیار فعال و موفق هستن که دانشکده ها و استادان بنام خوبی دارن. همچنین دانشگاه خاتم هم در این رشته فعالیت چشمگیری داره.

4- فردی که سراغ رشته زبان انگلیسی میره یا وارد بازار کار زبان میشه باید چه روحیه و چه تیپ شخصیتی داشته باشه؟

فردی که وارد بازار کار زبان در هر سه گرایش میشه:

  • باید شدیدا به مطالعه و ادبیات علاقه داشته باشه.چون تمام رشته زبان حول زمینه های ادبی و فرهنگ های مختلف میچرخه.
  • صبر زیادی داشته باشه. ساعت ها پشت کامپیوتر نششتن، فکر کردن و مطالعه کردن ممکنه که برای خیلی ها کار خسته کننده ای باشه. برای همین نیاز هست کسانی که وارد این رشته میشن صبر بالایی داشته باشن.
  • با توجه به شغلی که افراد انتخاب میکنن تیپ شخصیتی اونها هم متفاوت میشه. مثلا بچه هایی که صرفا ترجمه ی کتبی رو انتخاب میکنن باید درای شخصیتی آروم باشن تا به صورت بلند مدت بتونن بر روی یک پروژه تمرکز بکنن. اما از طرف دیگر مترجمان شفاهی باید شخصیت برون گرایی رو برای رویارویی با افراد مختلف داشته باشن. همچنین این مسئله برای فارغ التحصیلان آموزش زبان انگلیسی هم صدق میکنه.

 معرفی زبان انگلیسی- بازار کار زبان- بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی- رشته زبان و ادبیات انگلیسی - بازار کار رشته زبان انگلیسی

5- مهارت های عمومی و اکتسابی افراد در بازار کار زبان چه چیزهایی هست؟

  • در رشته زبان انگلیسی بیشتر از بقیه رشته ها به زبان انگلیسی قوی نیاز حس میشه. تمام این رشته حول محور این زبان میچرخه و همین مسئله ایجاب میکنه تا بچه ها پایه زبان انگلیسیشون رو تقویت کنن.
  • تسلط به زبان و ادبیات فارسی و نگارش فارسی هم از جمله مهارت هایی هست که باید کسانی که وارد شغل مترجمی میشن، داشته باشن.
  • در خصوص رشته آموزش زبان انگلیسی هم مهارت های روانشناسی و روان شناختی باید ارتقا داده بشه.

البته باید به طور کلی این نکته رو متذکر بشم که رشته های دانشگاهی کنکور زبان، به صورت میان رشته ای هستن؛یعنی فارغ التحصیل های هر سه گرایش زبان باید که مطالعاتی از رشته های مردم شناسی، علوم اجتماعی و روانشناسی داشته باشن.

6-بازار کار زبان و درآمد رشته زبان انگلیسی چطور است؟

بازار کار زبان و  درآمد رشته زبان انگلیسی کاملا بستگی به خود فرد و مهارت های اون داره.  نه تنها در بازار کار رشته زبان انگلیسی بلکه در تمامی رشته ها این قانون صدق میکنه.

همه ی زیر شاخه ها و گرایش زبان امکان فعالیت در محیط کاری و ورود به بازار کار رو دارن. مثلا در خصوص بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی، فارغ التحصیل ها میتونن با انجام کار های پروژه ای درآمدشون رو بالا ببرن. در مورد آموزش زبان انگلیسی هم همین مسئله صدق میکنه،فارغ التحصیل ها یا حتی محصل ها میتونن در حین تحصیل، مشغول تدریس بشن و  درامد خوبی رو کسب کنن.

 معرفی زبان انگلیسی- بازار کار زبان- بازار کار رشته مترجمی زبان انگلیسی- رشته زبان و ادبیات انگلیسی - بازار کار رشته زبان انگلیسی

7- کار کردن در حین تحصیل رو به بچه ها پیشنهاد میدید؟

البته که اره! من حتی در کلاس های دانشگاهی خودم به بچه ها همیشه یاد آوری میکن که برای افزایش مهارت های زبان انگلیسی وهمچنین ورود راحت تر به بازار کار زبان و بازار کار مترجمی زبان ، به تدریس یا ترجمه بپردازن. اینکار باعث میشه تا زودتر در زمینه ی شغلیششون موفق شن.

8- امکان کارآفرینی در رشته زبان انگلیسی چقدر وجود داره؟

کارآفرینی نیاز به ذهن خلاق داره و قطعا هرکسی در هر زمینه ای با یک فکر خوب و خلاق میتونه کارآفرین باشه. تاسیس دارالترجمه یا آموزشگاه شاید سرمایه اولیه بالایی رو نیاز داشته باشه. اگر کسی توان مالی و امکان تاسیس آموزشگاه و  یا دارالترجمه رو داشته باشه میتونه جز جرگه  کارآفرینان قرار بگیره. ولی مثلا با راه انداختن کسب و کار آنلاین ترجمه و یا آموزش میتونن که کارآفرینی با هزینه ی کمتری رو راه بندازن.

9- فرصت مهاجرت چقدر در این رشته فراهم هست؟

امکان بورسیه رشته زبان و ادبیات انگلیسی و دیگر گرایش ها از بخاطر پایه ی قوی زبان انگلیسی در فارغ التحصیل های این رشته بسیار مهیاست. مثلا کشورهایی مثل کانادا و ترکیه درچند سال اخیر به طور گسترده شروع به جذب مترجم برای سفارات یا دادگاه های مهاجرتی کردن که فارغ التحصیل های مترجمی و حتی دیگر گرایش ها بخاطر زبان انگلیسی قوی جایگاه به خصوصی در استخدام خواهند داشت.

 

telegram-below-posts

بانک استاد...
ما را در سایت بانک استاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bankostad بازدید : 163 تاريخ : چهارشنبه 11 ارديبهشت 1398 ساعت: 22:18