نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

ساخت وبلاگ

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکانReviewed by استادبانک on Aug 8Rating: 4.5نشانه های بیماری اوتیسم در کودکانآیا نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان را می شناسید؟ بهتر است با همراه باشید تا بیشتر با این علائم آشنا شوید.

آیا نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان را می شناسید؟ بهتر است با همراه باشید تا بیشتر با این علائم آشنا شوید.

فکر می کردم فرزندم آرام و صبور است و کسی را اذیت نمی کند. همه روزه به یک جایی خیره می شود نه حرفی می زند و نه مانند کودکان دیگر جنب و جوش و بازی می کند. حس میکنم در جایی شناور است. در یک فضای خالی و تاریک که کسی جز خودش از آن خبر ندارد. جایی تنگ با حصارهایی ضخیم که نوشته ورود ممنوع! که نوشته نزدیک من نیا! کاری به کارم نداشته باش! حصاری که روی آن با خط ناهنجاری نوشته ” اوتیسم “

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

به گفته روانپزشکان اوتیسم یا درخودماندگی یک اختلال رشدی است که در سه سال اول زندگی کودک ظاهر می شود. علائم این بیماری در سن پایین و در درجه خفیف آن کاملا مشخص نیست. اما شایع ترین علامتی که می توان به اوتیسم ربط داد نحوه ارتباط کودک با دنیای اطرافش است.

این بیماری با تاثیر بر روی مغز کودک، بر روی مهارت اجتماعی و ایجاد ارتباط با دیگران تاثیر داشته و این مهارت را مختل می کند.

ممکن است خیلی از کودکانی که بارها در فامیل و یا در خانواده خودمان هستند را کودک آرام و بدون شیطنتی بدانیم. ممکن است این کودک که از هوش بالایی برخوردار باشد و نابغه محسوب شود اما مبتلا به اوتیسم باشد.

بهتر است علائم این بیماری را بدانیم تا با آگاهی و شناخت کودک مبتلا به اوتیسم در درمان سریعتر او کمک کنیم. البته نباید این نکته را فراموش کرد که خودسر عمل نکنیم و به خاطر داشتن یک یا دو علامت در کودک برچسب اوتیسم نزنیم.

بهتر است بخوانید :  معرفی رشته آی تی (IT) و گرایش های آن

شناخت این علائم به ما کمک می کند که اگر شک کردیم سریعا به مراکز درمانی و افراد متخصص در این امر مراجعه نماییم.

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان چیست؟

1- یکی از واضح ترین نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان، اختلال در مهارت ارتباطیش با دیگران است.

دامنه مهارت های ارتباطی گسترده می باشد که شامل این موارد است:

  • اختلال تکلم

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

کودک مبتلا به اوتیسم دچار تاخیر در بیان کلمات و جملات نسبت به همسالان خودش است.مثلا یک کودک نرمال در یک سالگی می تواند تک کلمه ادا کند اما کودک مبتلا به اوتیسم کلام ندارد یا در مقایسه با همسالانش دچار تاخیر کلامی است.

حتی ممکن است برعکس این جمله، کودک شما جملات دیگران را مانند طوطی تکرار کند اما درک و شناختی از محیط اطراف نداشته باشد.

علامت شایع دیگر این کودکان، واژه سازی یا جایگزین کردن واژه ها است. مثلا کودک مبتلا به اوتیسم ممکن است همیشه به باب اسفنجی، بنگی بگوید.

  • یک طرفه بودن ارتباط

این کودکان نمی توانند تبادل اطلاعات کنند. به لبخند یا خستگی دیگران، هیجانات، اتفاق های دور و اطرافشان واکنش خنثی و بی تفاوتی دارند.

یا حتی بدون توجه به حرف های دیگران، فقط در مورد کارها و علائق خود حرف بزنند یا حتی جمله هایی را بیان کنند که محتوای آن با سن شان متناسب نباشد.

آنها فقط در موارد ضروری ممکن است حرف بزنند مثلا برای رفع نیازی که دارند مثل تشنگی

  • عدم ارتباط چشمی

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

این کودکان در درجه خفیف این اختلال، فقط ارتباط کلامی ندارند اما در درجه متوسط و شدید این بیماری، ارتباط چشمی نیز برقرار نمی کنند.

2- دومین نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان که کاملا واضح است سبک بازی او با اسباب بازی هایش می باشد.

کودک اوتیسمی همانند سایر همسالانش با اسباب بازی هایش بازی نمی کند. فقط عاشق نوعی حرکت چرخشی در آنها است.

برای مثال، ممکن است او ساعت ها با لذتی خاص به جریان چرخش لباس در ماشین لباسشویی یا چرخیدن عقربه های ساعت خیره شود. یا حتی با اسباب بازی های دیگرش نیز به صورت چرخشی بازی کند.

بهتر است بخوانید :  بهترین منابع کنکور کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

3- کودکان مبتلا به اوتیسم توان همزادپنداری ندارند.

نمی تواند احساسات دیگران را درک کند و خود را جای آنها قرار دهد.

4- از نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان نداشتن تفکر انتزاعی در آنها است.

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

تفکر انتزاعی در سن نوجوانی بوجود می آید که باعث بررسی و تحلیل مسائل مختلف و نتیجه گیری و حل آن می شود اما یک کودک اوتیسمی هیچ زمانی نمی تواند مسائل را همانند افراد عادی تجزیه و تحلیل کند.

5- یکی دیگر از نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان این است که نبوغ خاصی در برخی از مسائل دارند.

مثلا یک کودک مبتلا به اوتیسم می تواند بدون اینکه مهارت کلامی او کامل شده باشد جملات دیگران را مثل طوطی تکرار کند یا می تواند در مسائل علمی مثل علاقه به سیاره ها اطلاعات زیادی کسب کرده و در جمع، آن اطلاعات را بارها تکرار کند. بدون اینکه متوجه باشد که چقدر دیگران خسته شده اند.

6- نداشتن یکپارچگی حسی از دیگر نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان می باشد.

نشانه های بیماری اوتیسم در کودکان

مثلا ممکن است یک کودک مبتلا به اوتیسم در مورد حس درد، خیلی واکنش شدید داشته باشد یا برعکس واکنش خفیف. ممکن است مثلا کودکی از بریدگی عمیق دستش واکنش درد خفیفی داشته باشد اما با یک برخورد ساده دست با چیزی، واکنش دردناک و پر سر و صدایی از خود نشان دهد.

در مورد صداها هم ممکن است یک کودک مبتلا به اوتیسم، نسبت به صداهای خیلی کم واکنش تندی نشان دهد اما نسبت به صدای بلند زنگ درد، واکنشی نداشته باشد.

سوال های رایج خانواده ها در مورد اختلال اوتیسم در کودکان

  • دلیل اصلی وجود اوتیسم در کودکان چیست؟

بطور دقیق هنوز مشخص نشده است که دلیل اصلی اوتیسم در کودکان چیست اما مهم ترین دلیل که می توان در جواب این پرسش داد توارث و ژنتیکی بودن این اختلال است.

بهتر است بخوانید :  بهترین کتاب های ریاضی کنکور تجربی

خیلی ها سبک زندگی پدر و مادر، وجود مشکلاتی که مادر در زمان بارداری تجربه می کند، تغذیه و … را نیز از عوامل بروز این اختلال می دانند اما صحت دقیق این دلایل هنوز ثابت نشده است.

  • آیا اوتیسم درمان قطعی دارد؟

درمان پذیربودن اوتیسم بستگی به تشخیص زودهنگام این اختلال دارد. اگر برای درمان این اختلال زمانی اقدام شود که بیشتر مهارت ها در فرزند شما شکل گرفته باشد درمان سخت می شود. هرچه در سنین پایین تر تشخیص داده شود و درمان صورت گیرد احتمال طبیعی شدن رفتار و حالات کودک شما بیشتر است. اما بطور کلی باید بپذیریم این کودکان با وجود تشخیص زودهنگام و درمان، تا حدودی با همسالان خود متفاوت هستند.

  • کودکان مبتلا به اوتیسم می توانند وارد مدرسه عادی شوند؟

کودکان مبتلا به اوتیسم اگر درجه خفیفی از این اختلال را دارند می توانند در مدارس عادی تحصیل کنند. این اتفاق برای آنها نتیجه مثبت نیز دارد زیرا به دلیل بودن بین بچه های عادی می توانند رفتار عادی تری داشته باشند. اما اگر به درجه متوسط یا شدید این اختلال دچار هستند باید در مدارسی باشند که تحت درمان قرار گیرند.

  • درمان اوتیسم به چه صورت است؟

درمان هم می تواند به صورت دارویی باشد و هم درمان نگهدارنده.

تعداد داروهای شیمیایی و حتی رژیم های غذایی که برای درمان به کار می رود، زیاد است. مکمل B6، امگا 3 و حتی رژیم های بدون گلوتن یا پرپروتئین گاهی برای این کودکان توصیه می شود اما هیچ یک تاثیر فوق العاده ای ندارند.

اگر علائم شدید باشد، مثلا کودک خنده های بی مورد یا حرکت های کلیشه ای یا تشنج و رفتارهای خودآزار داشته باشد، داروهایی برای حذف و طبیعی شدن رفتار او تجویز می شود که موثر هم است.

منبع: برترینها

بانک استاد...
ما را در سایت بانک استاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bankostad بازدید : 225 تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396 ساعت: 16:20