چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید ؟ کمک به کودک شما برای غلبه بر ترس خود

ساخت وبلاگ

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید ؟ کمک به کودک شما برای غلبه بر ترس خودReviewed by استادبانک on Aug 7Rating: 4.5چگونه بر ترس کودک تان غلبه کنید؟با کودک خود در مورد ترس هایش صحبت کنید. اجازه دهید فرزند شما ترس خود را با شما به اشتراک بگذارد.

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید ؟ می خواهید بدانید؟ پس با ما همراه باشید.

ترس یک حالت روانی است که همیشه در تمام عمر برای همه مردم اتفاق می افتد. اما ترس با درجه های مختلف می آید. اگر چیزی را دیده اید که خیلی دردناک و ترسناک است هرگز قادر نخواهید بود آن را فراموش کنید و یا اگر در آن لحظه ترسناک زندگی کرده باشید هرگز نمی توانید فراموش کنید که آن لحظه را چگونه گذرانده اید.

بنابراین وقتی کودک شما دچار ترس و وحشت از چیزی می شود باید جدی بگیرید و به خود نگویید که این حالتی گذرا است یا بخشی از رشد اوست. زیرا خیلی از این ترس ها به دلیل دخیل بودن عامل انسانی در آن، باعث بی اعتمادی، انسان گریزی، کاهش اعتماد به نفس و شکل گیری شخصیت منفی در کودک می شود.

هنگامیکه یک کودک با ترس از ارواح، هیولاها و یا هر چیز آزاردهنده بداخلاق و ترسو می شود، می توانید به کودک کمک کنید تا بر این ترس ها غلبه کند، درک کنید، گوش دهید و پیشنهادهای زیر را امتحان کنید تا به فرزندتان فراتر از ترس کمک کنید.

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید ؟

بخش اول: درک ترس کودک

  • درک ترس فرزند تان

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید: کودکان جهانی را با ذهن بچه گانه خود کشف می کنند که در آن زندگی می کنند. تخیل آنها در حال توسعه است، از این رو ممکن است در کشف چیزهای مختلف این دنیا دچار تصورات ذهنی ترسناک شوند.

مثلا تصور کودک از اتاق تاریک این است که هیولایی در تاریکی اتاق دارد به او نگاه می کند یا به او حمله می کند. اگر کودک شما ترس هایش را با شما درمیان گذاشت نادیده نگیرید. بلکه در مرحله اول باید با توجه به دوره رشد فرزندتان، او را درک کنید و کمک کنید که با ترس هایش مقابله کند.

  • با فرزند خود صحبت کنید.

با کودک خود در مورد ترس هایش صحبت کنید. اجازه دهید فرزند شما ترس خود را با شما به اشتراک بگذارد.

از او بخواهید توضیح دهد او از چه چیزی می ترسد و چرا؟ بگذارید او توضیح دهد که احساسش از ترسی که وجودش را فرا گرفته چیست؟

بهتر است بخوانید :  برنامه ریزی درسی ارشد

با او همدلی کنید و نگرانی خود را در مورد ترسش نشان دهید. به او بگویید که شما هم بارها ترسیده اید و این چیز عجیبی نیست، به او نشان دهید که تنها او نیست که می ترسد بلکه این واکنش کل مردم دنیا در مورد حوادث و اتفاقات دور و اطرافشان است.

بخش دوم: گرفتن ترس به طور جدی

  • ترس فرزندتان را نادیده نگیرید.

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید: اگر فرزند شما از یک زوج، همسایه، دوست یا هرکه ترسید، ترس او را نادیده نگیرید یا فرزند خود را مجبور نکنید که با آنها در ارتباط باشد. در عوض با کودک  خود در مورد آن صحبت کنید و اجازه دهید او توضیح دهد که  چه کسی باعث ترس و اضطراب او می شود و حتما هم این مورد را پیگیری کنید. حتی اگر این یک توهم باشد و بعید می دانید که آن شخص بتواند باعث ترس کودک شما شود و به او آسیب برساند باز هم به حرف او توجه کرده و آن فرد را از زندگی فرزند خود دور کنید.

  • از ترس فرزندتان نترسید.

اگر وقتی فرزندتان از ترس هایش با شما صحبت کند شما هم واکنش بدتری از خود نشان دهید این باعث ایجاد اضطراب بیشتر در او می شود. حتی برای خود شما نیز بد می شود چرا که او در مورد شما حس بی اعتمادی و تکیه گاه نبودن را می کند.

با او در این مورد حرف بزنید، اطمینان بدهید که کمکش می کنید و بابت این موضوع کاملا پیگیر باشید.

  • فریب دادن و ارسال پیام غلط به کودک ممنوع!

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید: هیچ زمانی وقتی کودک تان از ترس هایش به شما گفت پیام غلط به او ندهید یا این جمله ها را بخورد او ندهید که ببین این اصلا ترسناک نیست…. تو نباید بترسی و یا آنها انسان های خوبی هستند و … این واکنش شما، نتیجه عکس می دهد.

به دلیل فریب دادن توسط شما، کودک تان فکر می کند فقط اوست که می ترسد و دچار یک اشتباه بزرگی شده است. نتیجه این برداشت ذهنی او، مخفی کاری و تشدید ترس در درونش است.

بجای ارسال پیام های غلط به کودک خود، به او بگویید همه حق دارند که از یک سری چیزها در زندگی بترسند. همچنین او را تشویق کنید که ترس هایش را به شما بگوید.

بخش سوم: کمک به کودک برای غلبه بر ترس

  • فرزندتان را مجبور به انجام کاری نکنید که او از آن می ترسد.

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید: هیچ زمانی برای کمک به فرزند خود، او را در موقعیت های ترسناک زندگیش قرار ندهید. یا او را با ترسش مواجه نکنید با این نیت که ترسش بریزد.

بهتر است بخوانید :  ایجاد انگیزه برای درس خواندن دانشجویان

اجازه دهید فرزند شما خود زمانش را برای غلبه بر ترسهایش و مواجه با آن تنظیم کند. شما فقط باید او بفهمانید که با تمام عشقتان از او حمایت می کنید و همیشه مراقب او هستید.

  • تمرین مدل شجاعت با کودک خود

 فرزند شما، آینه تمام قد رفتار شما در زندگی است. همیشه او در این فکر است که رفتار شما را تقلید کند. اگر شما چیزی را فریب می دهید احتمالا کودک شما نیز همین واکنش را نشان می دهد. کودک شما معتقد است اگر چیزی برای شما امن باشد پس برای او نیز امن است.

به همین دلیل اگر متوجه شدید کودک شما نگران و مضطرب است یا ممکن است صدمه ببیند بجای نگران کردن بیشتر خود یا انتقال حس ترس بیشتر به او، بهش اطمینان دهید که اتفاقی قرار نیست برایش بیافتد، به او اعتماد به نفس تزریق کنید و حس شجاعت را در او زنده کنید.

  •  بچه ها را دور از شخصیت های ترسناک نگه دارید.

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید: یک کودک نمی تواند بین واقعیت و تخیل تفاوتی قائل شود. کودکان از شخصیت های فانتزی و تخیلی که در تلویزیون تماشا می کنند می ترسند.

برنامه های ترسناک تلویزیونی را خاموش کنید. با توضیح دادن در مورد فیلم ها و کارتون ها به شیوه ساده این اجازه را به او دهید که تفاوت های بین تخیل و فانتزی را با واقعیت درک کنند.

  • پیشنهاد می کنم با کودک در خانه / اتاق / منطقه که کودک با آن ترس دارد ارتباط برقرار کنید.

تمام درب ها را باز کنید، زیر تخت را نگاه کنید و یا استفاده از نور برای نشان دادن چیزی که وجود ندارد…

اگر کودک شما با صداها یا تصاویر سایه ای می ترسد، به او نشون دهید که چه چیزی در واقع می تواند این صداها را به شیوه ای غیر ارادی و ترسناک تبدیل کند.

سعی نکنید ترس کودک خود را به هر طریقی از بین ببرید. بعد از توضیح و نشان دادن علت ترس، اجازه دهید در مورد ترسش فکر کند و با بازی یا راه های دیگر، کمک کنید منطقی فکر کند و بر ترسش غلبه کند.

  • برای تسکین ترس از طنز استفاده کنید.

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید: آیا فرزند شما هیولایی را که تصور می کند توصیف می کند. پس چیزهای احمقانه ای به آن تصویر اضافه کنید، یا حتی می توانید خود را به شکل یک هیولایی بامزه دهید که تصور کودک شما از هیولاها عوض شود.

به او بگویید هیولا اگر ترسناک است برای آدم بزرگ  و آدم های بد ترسناک می شود اما بچه ها را خیلی دوست دارد. باور کنید ذهن و دنیای بچه ها خیلی ساده تر است از آنچه ما فکر می کنیم. شما می توانید براحتی با یک عمل ساده ترس کودک خود را از موجودات توهمی ذهنش بریزید و دنیای کودکی او را پر از رنگی های شاد کنید.

یا به او بگویید شاید او هیولا خیلی تنهاست و هیچ دوستی ندارد به همین خاطر تو اتاق یا کمد تو می آید تا با اسباب بازی های تو دوست شود. فضای ترسناک ذهنی کودک خود را با این توصیفات به فضایی خالی از ترس تبدیل کنید.

کارهای دیگری که میتوانید باعث جلوگیری از ترس کودک خود در مقابل هیولا شوید این موارد است:

1- یک بطری اسپری را با مخلوطی از آب و بوی شیرین پر کنید. روی آن بنویسید اسپری هیولا. به فرزندتان بگویید که این اسپره هیولاها را دور نگه می دارد. زیرا آنها نه تنها از آب می ترسند بلکه این بوی شیرین باعث خارش بینی آنها می شود. چند اسپری در هوا پخش کنید و به فرزند خود اطمینان بدهید که هیولاها باید دیوانه باشند تا در اینجا حضور داشته باشند.

2- یک ظرف را پر از آبنات کنید و سپس به فرزند خود بگویید آب نبات خوراکی مورد علاقه هیولاها در جهان است. اما وقتی آنها را بخورند مثل پاستیل نرم و شیرین می شوند.

3- اطراف تخت کودک خود را پر از بادکنکهای رنگی کنید و به فرزند خود بگویید که هیولا ها نمی توانند از این بادکنک ها عبور کنند. اگر بخواهند نزدیک تخت تو شوند این بادکنک ها می ترکند و باعث ترس آنها و فرارشان می شوند. با طنز و شوخی میتوانید ذهن ترسناک کودک خود را آرام کنید.

  • اطمینان حاصل کنید که فرزند شما می داند که او را چقدر دوست دارید و همیشه و در همه جا مراقبش هستید.

بهتر است بخوانید :  پردرآمدترین رشته های دانشگاهی در ایران

چگونه بر ترس کودک خود غلبه کنید

کودکان فقط دوست دارند مورد توجه قرار گیرند. دوست دارند حرف هایشان گوش شود. دوست دارند رفتار و حرکات شان دیده شود. این توجه کردن، شنیده شدن و دیده شدن را از آنها دریغ نکنید. فقط کافیست به آنها اطمینان دهید که همیشه مراقبشان هستید و دوست شان دارید.

دوران کودکی خیلی سریع می گذرد پس با توجهی و نادیده گرفتن، این دوران را به عذاب همیشگی و دائمی کودک خود تبدیل نکنید.

مراقب کودکان مان باشیم . بدرود.

برگرفته از سایت wikihow، ترجمه شده در استادبانک

بانک استاد...
ما را در سایت بانک استاد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : bankostad بازدید : 159 تاريخ : سه شنبه 17 مرداد 1396 ساعت: 16:20